Lezing & Training

Interactieve Lezingen in Rosmalen

In het najaar 2019 ga ik 3 lezingen geven over interessante thema’s waar we allemaal wel eens mee te maken hebben in de dagelijkse praktijk. Ik geef inzicht in waarom we in belemmerende emoties komen en waarom we ze blijven herhalen. Bewustwording hiervan is het begin van alle verandering!
Dan neem ik je mee naar nieuwe mogelijkheden en wat we daarin zelf kunnen doen.
Maandag 14 oktober:                  Van stress naar gezonde grenzen
Maandag 11 november:             Van beren op de weg naar uitdagingen
Maandag 9 december:               Wil je je gelijk of wil je je geluk?

Van beren op je weg naar uitdagingen, 11 november
Van welke beren heb jij last, waar heb jij angst voor?
Er zijn verschillende soorten angsten zoals bang voor spinnen, honden, boze mensen of voor kritiek. Of bijvoorbeeld angst om te vliegen, voor een klimaatcrises of voor geldgebrek. Misschien ben je bang om alleen te zijn, verlaten te worden of uitgelachen te worden.
En wat ga jij dan doen? Ga je je terugtrekken, je niet uitspreken, je spreekbeurt niet houden, niet solliciteren op die leuke baan? Of blijf je voor iedereen zorgen, durf je geen nee te zeggen. Maar wat heeft dat een hoge prijs…!!

Ik ken ze ook, mijn angsten. Zoals mijn angst voor kritiek en mijn neiging me aan te passen aan de ander en aan mezelf voorbij gaan. Bang dat die ander me niet wil. Een ‘lijdend’ thema in mijn leven en helemaal niet meer nodig.
Gelukkig weet ik dat nu, herken ik mijn terugtrekkende beweging, mijn belemmerende overtuigingen én ….. handel ik er (meestal) niet meer naar. Ik ga dan juist dát doen wat ik wilde vermijden. Zoals een ‘pitch’ geven aan de ROSvrouwen. Best wel eng, maar toch gedaan. En wat blijkt, er ging een nieuwe wereld voor me open. Krijg ik juist ondersteuning in plaats van kritiek. Komen de mensen juist naar me toe in plaats van me voorbij te lopen. Zeggen ze dat ze het juist fijn vonden dat ik het zo persoonlijk maakte. Dus in plaats van terugtrekken, ben ik juist gaan DOEN! Waardoor de illusie van de angst ontmanteld wordt.

Het mooie is: dit kan iedereen leren! Jij ook! Wat je angsten ook zijn.
In de lezing “Van Beren op je weg naar Uitdagingen” vertel ik je hier meer over. Waarom het eigenlijk een oud overlevingsmechanisme is, ooit nodig voor het kleine kind dat we waren. En hoe we de grip die het op ons als volwassene kan hebben, kunnen doorbreken. En laat ik je door korte, praktische oefeningen ervaren hoe het anders kan.

Nieuwsgierig? Deze lezing bied ik gratis aan. Ik gun het iedereen om steeds minder bang te zijn en steeds meer te leven naar een toekomst zoals je die jezelf toewenst, vol nieuwe mogelijkheden.

Kom je ook? Omdat ik met kleine groepen werk, is het handig om je bijtijds aan te melden.
Praktische informatie:
Maandag 11 november van 19.30 uur – 21.30 uur.
Locatie: Kattenbosch 123 in Rosmalen (5 minuten lopen vanaf station Rosmalen en gratis parkeren)
Aanmelden: 06-41129543 of via contact

***

Cursus StoelPulsing: In korte tijd van spanning naar ontspanning
Eenvoudig inzetbaar thuis én ook in je eigen praktijk

Vrijdagochtend 8, 15 en 22 november
Tijd: 9.45 – 11.45 uur
Kosten: € 59,-
Plaats: Volksuniversiteit Havensingel 24 ‘s-Hertogenbosch.
Aanmelden via: www.vudenbosch.nl 

Meer informatie over StoelPulsing, zie ook op mijn website

Reacties zijn gesloten.