Reacties

Ervaringen van cliënten:

Ik ben een traject bij Yvonne aangegaan, omdat ik veel last had van spanningsklachten; ik had altijd aangespannen spieren over bijna mijn hele lichaam en het lukte me niet om deze te ontspannen met bijvoorbeeld yoga of massages.  Ik kon er ‘van buitenaf’ niet bij. Ook had ik constant een gevoel van onrust in mijn lijf.  

Yvonne heeft me geholpen om mijn aandacht naar de spanningvolle gebieden in mijn lichaam te brengen (schouders, nek, armen, onderbenen) en van daaruit kon ik bij de diepliggende kern komen die de spanning veroorzaakte:

Ik kon goed contact maken met de gevoelens die bij deze ervaringen hoorden. Deels omdat ik al bekend was met de PRI-methode die Yvonne ook hanteert. Maar zeker ook door de fijne houding en persoonlijkheid van Yvonne zelf; warm, rustig en zonder oordeel. Ik voelde me veilig en kon mijn kwetsbaarheid toelaten en moeilijke gevoelens voelen.

Het resultaat is een ontspannen gevoel in mijn lichaam en ik merk dat het steeds een beetje meer soepel wordt. Het onrustige gevoel is ook verdwenen. Ik voel me lichter en weer in contact met mezelf. En dat voelt zoveel fijner…!

Maaike (juni 2020)

***


Veel geleerd!
Er zijn deuren open gegaan waarvan ik niet eens wist dat ze open konden.

Lisette (maart 2020)

 

 

Ik ben veel rustiger en liefdevoller geworden, met meer begrip voor de ander. Ik snap nu ook waar mijn boosheid en andere emoties vandaan komen en hoe ze zijn ontstaan. Daardoor ben ik liefdevoller/begripvoller naar mezelf. Ik zit veel beter in mijn vel, met meer vertrouwen in het leven.
Vlinder (december 2019)

 

Meer rust en ontspanning. Situaties mogen zijn zoals ze zijn, waarbij ik nu beter  voel en besef dat het niet onveilig is. Ik geniet meer van kleine momenten.  Ik maak nog zelden de keuze om bepaalde situaties uit de weg te gaan vanuit angst. Ook maak ik vaker keuzes  waarbij ik voor mij kies, mijn eigen grenzen meer respecteer, vaker durf toe te  geven aan mijn gevoel ipv ratio. Ik weet niet goed hoe ik het moet verwoorden,  maar ook meer “ruimte” in te nemen in er “te mogen zijn”, mijn zegje doen,  mijn mening laten horen, maar ook mijn emoties te kunnen delen.  
Yvonne, ik heb het als heel prettig ervaren dat je mij de ruimte gaf om zelf te ervaren  als ik weer terug zakte in een afkeermechanisme, maar ook op een ferme doch respectvolle toon toesprak wanneer ik tijdens een sessie bleef vasthaken aan mijn  eigen overtuigingen. De rustige woorden, het vragen om fysiek contact te mogen maken met aanraking van mijn knieën, nooit het gevoel hebben dat “einde van de  sessie” eraan zat te komen. Ik ben meer in balans gekomen en ben blij dat ik dit heb  mogen doen met jouw ondersteuning. Nooit gedacht dat ik daar ruim anderhalf jaar  voor nodig zou hebben, maar het voelt als mindset om mee verder te komen in mijn  leven.  
Anja (september 2019)

“Het bewustzijn en herkennen van mijn gedrag is enorm gegroeid. Ik ben veel rustiger en tevredener. En ik accepteer de situatie zoals die is beter. Ook als het niet leuk is en me raakt. Ik weet dat het tijdelijk is en vertrouw er op dat ik er weer uitkom.”
Marjoleine (juli 2019)

“(…) anders gezegd, is het voor mij van grote waarde geweest dat je heel zorgvuldig met de vertrouwensrelatie tussen therapeut en cliënt omgaat. Die integriteit is voor mij van onschatbare waarde en is iets waarvan ik zelf merk hoeveel dat betekend heeft in mijn contacten met anderen. Mensen nemen me vaker in vertrouwen en geven ook terug dat ze het prettig vinden hoe ik reageer op dingen die ze vertellen. De therapie heeft mij ook geholpen om na de scheiding op een constructieve manier in contact te blijven met mijn ex-partner en samen met hem te zorgen voor onze dochter. Heel veel dank mijnerzijds 🙂 !!
Marjolein (juni 2019)

Kun je voor mij zichtbaar maken waar mijn faalangst vandaan komt? In maart 2019 kwam ik bij Yvonne met deze hulpvraag. De basis, de cirkel van PRI, heeft me veel inzichten gegeven, we gingen samen op ontdekkingsreis. Door de bewustwording van mijn overlevingsmechanismen en wat er ooit aan ten grondslag heeft gelegen ben ik gaan begrijpen waarom ik in de overleving ben gegaan en mijn eigen wensen en behoeften ben gaan vervlakken. Dit om niet de oude pijn te hoeven voelen en ook om geen strijd te hebben, maar harmonie. Ik weet nu waar die gevoelens thuishoren, niet in het nu, maar bij het kleine kind wat ik was. De verrassing voor mij was ook dat ik me “ontkenning van behoeften” had eigengemaakt en dat die een grotere rol speelde in mijn leven als de faalangst. Ik voel nog wel eens faalangst, maar het houdt me niet meer tegen, ik constateer het, kijk ernaar en hoef er niets mee. En dan ebt het als vanzelf weer weg. En geloof me, daar wordt ik ontzettend blij van!
Ik kan het iedereen aanbevelen en ben Yvonne dankbaar voor het luisterend oor, de steun en het medeleven, het ingrijpen waar nodig (afdwalen naar zijwegen) en samen bij de kern komen die er toe doet. Door deze weg te gaan voel ik me een vrijer en blijer mens, hoe mooi wil je het hebben?”
Elly, 68 jaar (juni 2019)

“Ik heb veel geleerd. Wat voor mij het belangrijkste is, is het loskoppelen van de oude pijn en de dingen in het hier en nu. Ik ervaar meer rust en ben met meer aandacht in het hier en nu, en bij mezelf. Het was een leerzaam traject waar ik de rest van mijn leven mee verder kan. Mijn overlevingsmechanismen zullen altijd blijven opspelen, maar ik weet nu hoe het precies in elkaar steekt en ik kan er op een meer adequate manier mee omgaan. Ik ben meer tot de kern van mezelf gekomen. Eindelijk!”
Sandra (mei 2019)

Door PRI ervaar ik meer vrijheid binnen mezelf om te zijn wie ik ben en heb ik meer bewustzijn gekregen op de mechanismen die me daarvan weerhouden/-hielden. Dit leidt tot meer innerlijke rust en meer verbinding met mezelf en daardoor met de ander. Dit ervaar ik sinds enige tijd in toenemende mate via een geleidelijke weg. In soortgelijke situaties waar ik me voorheen, gedurende m’n hele leven, klein, bang en onzeker voelde worden en me daarin voelde verdwijnen, kan ik steeds meer als van “op een afstand” naar m’n gevoelens en m’n omgeving kijken. Het is meer een kijkend voelen geworden of voelend kijken, met compassie naar mezelf. En daarbinnen voel ik dan vertrouwen in mezelf opkomen, dat ik altijd al goed was zoals ik ben en me nergens meer voor hoef te schamen of schuldig over te voelen. Voorheen was het: ik ben niet oké; nu groeit dat steeds meer naar: ik ben oké (en jij ook)
Dankjewel Yvonne dat je mijn pijn bent blijven zien, ook als die soms verwrongen naar buiten kwam. En dat je je vanuit je Grote Hart altijd bent blijven verbinden met m’n pijn. Dat gaf vertrouwen, vertrouwen dat ik al heel lang kwijt was en dat ik mede door jouw begeleiding aan het hervinden ben. Heel veel dank!!!!”
Clemens van de Goor (april 2019)

“Ik ben minder onzeker en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik betrekt ‘kritiek’ minder op mezelf en sta nu meer open voor anderen.
De afweren herken ik eerder, zoals boos worden, pleasen, weg beredeneren. En de angst, dan vraag ik me af: Is dit levensbedreigend? Nee dus.
Langzaam afpellen van ‘bezwaren’ naar meer in het NU. Minder meegezogen worden door emoties. Meer geloven in eigen kunnen. Veel rustiger nu.”
JvdV (februari 2019)

“Bedankt voor alle fijne, confronterende, voelende en ook moeilijke maar mooie sessies” 
Karin (januari 2019)

“De PRI heeft me geholpen de oorzaak van mijn burn-out te doorgronden. Het inzicht in mijn afweren en waar mijn oude pijn wordt geraakt geeft rust en heeft veel dingen op zijn plek gebracht. Wat ik geleerd heb:
• Het kunnen herkennen van de afweren en die ook omkeren. Vooral de Valse Hoop, was voor mij een valkuil en het was een eye-opener om die te leren herkennen, en die weet ik nu goed te herkennen. • Ik herken de OvB beter, met name het vermijden van confrontaties. Ik heb nu minder vermijdend gedrag, spreek mensen/collega’s eerder aan, bel sneller. • Het inzicht dat veel afweren voortkomen uit een overlevingsmechanisme. Ik heb meer compassie naar mezelf gekregen en voel meer zelfvertrouwen, Ik blijf beter bij mezelf en weet wat ik waard ben. Ik ben opener en positiever.
Ik ben blij dat ik deze therapie ben ingegaan, het heeft me veel opgeleverd, handvatten die ik de rest van mijn leven kan inzetten.”
Annemiek (december 2018)

“Jouw aanwezigheid heeft mij positief geraakt. Je werkt met liefde voor je medemens en dat word gevoeld, het is geen routinewerk, maar echt willen dat een ander gelukkiger mag gaan worden. Het zou fijn zijn dat er steeds meer mensen in alle soorten relaties zo met elkaar omgaan.”
Sanne (november 2018)

“Ik voel me meer open, vrij en blij. Ik kan het leven weer tegemoet treden, het voelt goed. Ik merk het ook aan de positieve reacties van mensen naar mij.
De band om mijn maag waar ik zo’n last van had is helemaal weg.
De begeleiding van Yvonne bij mijn PRI-proces was heel verhelderend, ik werd me bewust van de oude pijn die onder ‘het mij terugtrekken’ zat. Ik ben trots op mezelf dat ik dit echt gedaan heb, ik zou het iedereen aanraden.”
Hennie Sleddens

“Yvonne in verbinding… en dit is precies waar het om gaat. Door en met haar leerde ik luisteren naar mijn gevoel en wat mijn lichaam te vertellen heeft om er daarna contact mee durven te maken. wanneer ik niet lekker in mijn vel steek dan neem ik nu de verantwoordelijkheid om de situatie en mezelf te “ontleden” volgens de PRI-stappen die mij in de therapie zijn aangereikt.
Dit alles heb ik mogen leren en ontdekken in mijn tempo. Yvonne volgde en was er voor mij. Met haar rust en volledige aandacht durfde ik in een, voor mijn idee, dikke vieze ondoorzichtige modderpoel van emoties te duiken. het verdriet en de eenzaamheid die ik niet kon plaatsen – en die ik met me meezeulde als een versleten knuffel, krampachtig bij me hield en absoluut niet wilde wegdoen – leerde ik ontrafelen. dit zorgde bij mij voor ruimte, rust en vrijheid. Ik kijk nu meer en meer met een onbevangen blik naar anderen en naar mezelf. Uit de grond van mijn hart kan ik zeggen – doordat ik het lef had om te kijken naar mijn gedachten, gedrag en gevoel – de PRI-therapie mijn leven heeft veranderd op een positieve manier en op meerdere fronten. Ik ben dankbaar dat Yvonne hier voor mij een waardevolle bijdrage aan heeft geleverd.”
Monique van Gogh

“Het leven is voor mij zo veel lichter en gemakkelijker geworden sinds ik PRI structureel ben gaan toepassen. Eerst vond ik veel dingen zwaar en moeilijk en begreep ik vooral niet waarom ik dat vond. nu voel ik steeds sneller waarom iets niet prettig voelt en aan welke oude pijn dat raakt. Dit inzicht heeft me veel gebracht: vooral rust en tevredenheid. Ik ben veel liever, zachter en milder voor mezelf en ook voor de mensen om me heen.”
Gaby

 

Reacties zijn gesloten.