Lichaamsgerichte Therapie

Je overlevingssysteem is ingesteld om zo weinig mogelijk emotionele en fysieke pijn te voelen. De keerzijde van dit mechanisme is dat je bewustzijn als het ware inslaapt.
De Lichaamsgerichte therapie helpt je bij het ‘ontwaken’ van je lichaam. Het is een proces van gewaarwording. Je gaat blokkades herkennen en ervaren hoe je denkpatronen en je gedrag zich manifesteren in je lichaam. Dat kan o.a. door spanningen, een hoog stressniveau, hartkloppingen, verstarring, terugtrekkende bewegingen en/of ziekte.
Door bewustwording hiervan kan de geblokkeerde energie stukje bij beetje in beweging komen en losgelaten worden en kunnen verdrongen pijnlijke gevoelens verwerkt worden.
In de sessies krijg je ook eenvoudige oefeningen voor het verder ontwikkelen van je lichaamsbewustzijn. Deze kun je ook thuis gebruiken.
Een combinatie van PRI en lichaamsgerichte therapie is ook mogelijk. In de praktijk blijkt dat het therapieproces hierdoor positief beïnvloed wordt.

In mijn praktijk vind je een veilige situatie om je te openen. Met mijn brede ervaring en inzicht help ik je verder in jouw proces.
Misschien ben je nog zoekende en wil je wat meer informatie en persoonlijk contact. Het is ook mogelijk om eerst informeel kennis te maken. We spreken dan een telefonisch gesprek af of een gratis kennismakingssessie van een half uur.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact met me op.

Reacties zijn gesloten.