Over Yvonne

Ik ben Yvonne Raaijmakers en woon en werk in Rosmalen.
Moeder van 2 leuke zoons en schoondochters én oppas-oma van 2 ondernemende kleindochters.

Sinds 1990 begeleid ik mensen bij hun persoonlijk bewustwordingsproces. Ouders komen bij me met gevoelens van machteloosheid in de opvoeding van hun kinderen. Ook mensen die conflicten op hun werk tegenkomen, burn-out, problemen in de relatie of in de familie. Het is mijn specialiteit om in de begeleiding altijd aandacht aan inzicht te besteden, zowel cognitief als lichaamsgericht.

Een belangrijk instrument wat ik toepas in de therapie is PRI (Past Reality Integration). Ik ben hierin opgeleid door Ingeborg Bosch en werkte tussen 2000 en 2018 als (gecertificeerd) PRI-therapeut en sinds 2018 ben ik zelfstandig.
Mijn basis is de lichaamsgerichte therapie, opgeleid bij BodyMind. Vanuit mijn ervaring als holistic pulser heb ik als trainer mensen hierin opgeleid en van daaruit is de StoelPulsing ontwikkeld. Door de eenvoud en ‘veiligheid’ is de StoelPulsing ook geschikt om in te zetten bij trauma-therapie.
Omdat ik het belangrijk vind om mensen de beste begeleiding te bieden, zorg ik ervoor dat ik me continue bijschool in nieuwe ontwikkelingen.

Mijn specialisatie is het begeleiden van ouders met jonge kinderen. Ouders die zich machteloos kunnen voelen en soms heftiger reageren naar de kinderen dan ze lief is. Dat maakt je als ouder onzeker en zoekende. Je wilt het graag beter, maar hoe?
Ik heb het proces zelf meegemaakt toen mijn kinderen klein waren. Mijn soms heftige reacties hadden niets met de kinderen te maken, maar wel met mijn onverwerkte pijnlijke jeugdervaringen. Door te beseffen en te voelen dat boos worden een oud overlevingsmechanisme is van een machteloos kind, maak je de weg vrij voor een open en liefdevol ouderschap.

Cliënten ervaren me als zorgvuldig, integer, ingrijpen waar nodig, ferm en respectvol, vertrouwen gevend, rustig, confronterend, stevig, persoonlijk en verhelderend.

Reacties zijn gesloten.